Hírek - Dankó Béla

A választás tétje volt a téma Gyomaendrődön

A választás tétje volt a téma Gyomaendrődön
Lakossági fórumot tartottak Gyomaendrődön. Dankó Béla országgyűlési képviselő meghívására dr. Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere érkezett a településre.
Dankó Béla országgyűlési képviselő bevezetőjében elmondta, hogy a mostani választásnak nagy tétje van, mégpedig az, hogy bevándorló ország leszünk-e vagy nem.

Dankó Béla országgyűlési képviselő

Dr. Kocsis Máté előadását személyes gondolataival kezdte. Mint Józsefváros polgármestere megtapasztalta 2015 augusztusában, hogy néhány óra alatt a Keleti pályaudvaron több 100, a végén már több ezer ember jelent meg, mellyel megindult az első migráns hullám. A II. János Pál pápa téren sátrat vertek, tüzet gyújtottak, verekedésbe keveredtek, félelmet keltve a helyiekben.

A kormány szerint nem 4 évre, hanem akár évtizedekre is meghatározza az ország sorsát a mostani választás. Az az álláspont, hogy ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük oda, ahol arra szükség van.
 
Dr. Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere
Előadásában dr. Kocsis Máté elmondta, hogy „van mit vesztenünk”. A pozitív eredményekről esett szó, melyeket fontos, hogy megismerjenek, s ne felejtsenek el az emberek. A 4 %-os gazdasági növekedés, 738 ezer új munkahely, 88 %-kal magasabb minimálbér nagy eredmények, melyeket meg kell védeni, s persze ezek mellett a kultúránk, hazánk, gyermekeink jövője a tét.

A jelenlévőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni, megosztani tapasztalataikat. Többen a nyugdíjakkal kapcsolatban kérdeztek. Dr. Kocsis Máté válaszában a rezsicsökkentés, a nyugdíjprémium, valamint az Erzsébet utalványok küldését tartja olyan eredménynek, melyek által a bővülő gazdasági növekedésből a nyugdíjasok is részesülhetnek.
Egy hozzászóló szerint a kormány oktatással kapcsolatos szándéka jó szándék. Iskolákban régen várt fejlesztések valósulnak meg, eszközök vásárlására nyílik lehetőség.