Hírek - Dankó Béla

600 millió Ft hazai forrásból újul meg a Szarvasi Járási Hivatal épülete

600 millió Ft hazai forrásból újul meg a Szarvasi Járási Hivatal épülete
Magyarország Kormánya a 2017. évi és a 2018. évi költségvetésében biztosított forrást a Szarvasi Járási Hivatal épületének felújítására. 
A Szarvas, Szabadság út 25-27. szám alatti épületben korábban Szarvas Város Polgármesteri Hivatal működött, azonban a Járási Hivatalok kialakulásával a Város átadta ezt az épületet az állam számára, hogy itt jöhessen létre egy komplett hivatal, ahol az állampolgárok egy helyen intézhetik ügyeiket.- mondta el Hodálik Pál, Szarvas Város alpolgármestere a felújítás hivatalos megkezdése alkalmából.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy 2017. szeptember 26-án hivatalosan megtörtént a munkaterület átadása a kivitelezők számára, így a munka meg is kezdődhet, és remélhetőleg 2018 tavaszára be is fejeződhet.

Szarvasi Járási Hivatal felújítás
Dankó Béla, a város és a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy ez a régóta várt felújítás végre bekövetkezhet, hisz ez igazán fontos lépés a térség életében. Az ide érkezők gyorsan és egy helyen indíthatják el ügyeiket. Természetesen a legfontosabb az itt dolgozó munkatársak szakértelme, akik ezentúl megfelelő infrastrukturális körülmények között végezhetik munkájukat, segíthetik az ide ékező polgárokat.
 
A Járási Hivatal felújítás 2 ütemben zajlik majd. Az első ütemben az épület energetikai és elektromos korszerűsítése valósul meg, a 2. ütemben az épület belső felújítása, az irattár és az udvar felújítása.

Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az épületben működő Kormányablakban 2016 januárjától és 2017 januárjától számos szolgáltatás, okmánykiállítás ingyenessé vált, többek között: személyi igazolvány, lakcímkártya, első jogosítvány, okmánycserék családi állapot vagy névváltozás miatt, okmányok pótlása eltulajdonítás esetében,öröklés utáni új tulajdonjog bejegyzése, cégkivonat, jelentkezés felsőoktatási intézménybe...stb