Hírek - Dankó Béla

478 millió Ft támogatás humán szolgáltatások fejlesztésére a Gyomaendrődi Járásban

478 millió Ft támogatás humán szolgáltatások fejlesztésére a Gyomaendrődi Járásban
Toldi Balázs, Gyomaendrőd Város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztató keretében jelentették be a Gyomaendrőd Város Önkormányzata által benyújtott pályázat sikerességét.
Gyomaendrőd a járás többi településével (Csárdaszállás, Dévaványa, Ecsegfalva, Hunya) együtt pályázott az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében a helyi humán szolgáltatások fejlesztésére.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy örül, hogy Gyomaendrődön ismét fejlesztésekről számolhatnak be. Gyomaendrőd Önkormányzata, a helyi civil szervezetek és vállalkozók több pályázati kiírásban is sikeresen szerepeltek. Az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében Gyomaendrődön összesen 10 sikeres pályázatról számolhatunk be, melynek összege összesen 895 millió Ft.

A legnagyobb pályázatot Gyomaendrőd Önkormányzata nyújtotta be a járás többi településével együtt, így együtt 478 millió Ft támogatást nyertek el.

Ennek a pályázatnak a legfőbb célja, hogy a munkaerőpiacon valamely okból hátrányos helyzetűeket és a helyi fiatalokat segítse a munkához jutáshoz.

Toldi Balázs polgármester kifejtette, a pályázat tartalmaz képzéseket, tájékoztatókat, gyakornoki programokat, internetelérés elősegítését, számos olyan intézkedést, mely egyrészt segíti a hátrányos helyzetűek (alacsony iskolai végzettségűek, 50 éve felettiek, GYES/GYED-ről visszatérők...) munkához jutását, tanulását, illetve a helyi fiatalok számára biztosít ösztöndíj-programokat, melynek köszönhetően a helyben végzettek helyben maradhatnak.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata sikeres pályázat sajtótájékoztató
Dankó Béla a településvezetők elhivatottságát dicsérte, hogy előkészítették ezt a pályázatot, mely a pozitív döntés után megvalósulhat.